Розважальний портал Неділя, 28.04.2024, 18:10

Приветствую Вас Гість | RSS
Головна | Регистрация | Вход
Меню сайта


Розділи новин

Спорт [106]
А ви ще не знаєте?.. [150]
Комп'ютери [3]
Новинки [12]
Ігри [151]
Освіта [22]
Політика [6]
Кіно [18]
Приколи [2]
Обновлення сайту [5]

Гарячі новини


Наш опрос

Найбільш вдале місце для святкування дня народження?
Всього відповідей: 392

Головна » 2009 » Січень » 24 » Учені з японського Університета Тохоку (Tohoku University) розробили DVD
< Не забутьте залишити свiй коментар!!!!!!/>
Учені з японського Університета Тохоку (Tohoku University) розробили DVD
12:46
Розмір тексту:
nullУчені з японського Університета Тохоку (Tohoku University) розробили DVD, здатний вміщати 42 ГБ інформації, в 9 разів більше в порівнянні з сучасними дисками формату DVD з одним шаром. 

Учені з японського Університета Тохоку (Tohoku University) розробили DVD, здатний вміщати 42 ГБ інформації, в 9 разів більше в порівнянні з сучасними дисками формату DVD з одним шаром.
Досягнення стало можливим завдяки зміні форми ямок, розташованих на поверхні лазерного диска. Як відомо, DVD, як, втім, і будь-який інший лазерний диск, містить величезну кількість ямок (т.з. «пітів»). В процесі читання інформації лазерний промінь потрапляє або в піт, який сприймається як нуль, або на рівну поверхню, яка сприймається одиницею. Тобто кожну ділянку поверхні диска містить один біт інформації. Японські інженери запропонували зробити ямку у формі конуса так, щоб лазерний промінь, що потрапив в неї, відбивався під різним, але визначеним кутом. Іншими словами, щоб одна ділянка містила більше, ніж один біт інформації.
Даний метод може застосовуватися не тільки до DVD, але і до компакт-дисків, ємкість яких також можна буде збільшити в 9 разів. Учені повідомили, що в лабораторних умовах їм вдалося досягти високої точності запису і читання даних.
Про комерційну реалізацію технології учені поки не говорять. Вибір того або іншого формату кінець кінцем залежить від індустрії розваг, яка поки схиляється до Blu-ray.

Категорія: Новинки |null Переглядів: 676 | Додав: sprite | Рейтинг: | Рейтинг 3.0 |
Всего комментариев: 1
null
sprite
IP адрес : 82.207.47.79
27.01.2009
1. Мотельницький Петро (sprite) [Материал]
Стараємся!!! biggrin biggrin